fbpx
☏ 034/333-928 ✆ 064/618-11-68 📍Radoja Domanovića 1,34000 Kragujevac

Probna vozačka dozvola

Probna vozačka dozvola

Probna vozačka dozvola je isprava namenjena novopečenim vozačima koji su na nekoj vrsti probe.
Kada polaznik uspešno prođe sve prepreke I položi vozački ispit, dobiće probnu vozačku dozvalu sa rokom važenja od godinu dana. Posle isteka roka od godinu dana, vozač dobija pravu vozačku dozvolu B kategorije.
Probna vozačka dozvola može se dobiti već posle navršenih 17 godina. Međutim, tokom tih prvih godinu dana, neće smeti da vozi van Srbije, jer je pomenuta dozvola važeća samo unutar granica Srbije.
Oni koji imaju više od 18 godina, mogu samostalno da voze, dok maloletnici isključivo u prisustvu pratioca koji najmanje 5 godina ima B kategoriju. Tako da oni nemaju dozvolu samostalne vožnje, međutim ovo pravilo prestaje onog dana kada napune 18.

 

Pored uobičajnih zabrana koja važe I za mnogo iskusnije vozače koji su vlasnici vozačkih dozvola mnogo duže, kao što je na primer zabrana korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, za “probne vozače” važi još jedno izuzetno važno ograničenje koje podrazumeva zabranu vožnje u periodu od 23 do 5 sati ujutru, kao I ograničenje u pogledu brzine kretanja koja mora biti 10% niža od dozvoljene kao I na obavezu korišćenja oznake “P” koja mora biti postavljena sa prednje I zadnje strane vozila na vidljivom mestu. Potrebne su dve “P” oznake, koje se postavljaju na gornji ugao prednjeg i zadnjeg vetrobranskog stakla, sa unutrašnje strane vozila na suvozačevoj strani. Kazna za ne postavljanje ovoznake je 3000 dinara.

 

Vozači sa probnom vozačkom dozvolom uopšte ne smeju imati alkohol u krvi.
Što se tiče kaznenih poena, limit za vozače sa probnom vozačkom dozvolom je duplo niži nego za ostale pa se, umesto sa 18, dozvola može izgubiti već sa 9 kaunenih poena. U slučaju da do toga dođe, vozač sa probnom vozačkom dozvolom dobiće poziv iz policijske stanice na čijoj teritoriji stanuje I njegova probna dozvola biće oduzeta.

Da bi je ponovo dobio, moraće najpre da izdrži sve kazne i zabrane koje mu bude izrekao sud za prekršaje, zatim da prođe jednu vrstu ponovljene teorijske i praktične obuke, i da na kraju polaže ispit za vozače povratnike.

VOZAČKA DOZVOLA

Izdavanje biometrijske vozačke dozvole nakon isteka probne

Neophodna dokumetna uz zahtev:
– Lekarsko uverenje koje nije starije od šest meseci
– Uverenje o položenom vozačkom ispitu za upravljanje motornim vozilima B kategorije
– Potvrda o položenom ispitu iz prve pomoći
– Važeću ličnu kartu
– Dve fotografije dimenzija 45×35 mm, ne starije od šest meseci
– Dokaz o plaćenoj naknadi za izdavanje vozačke dozvole

Zamena probne vozačke za biometrijsku vozačku dozvolu moguća je samo po isteku važnosti probne vozačke dozvole.Kada predate papire za dozvolu dobijate potvrdu sa kojom možete da vozite. Pravu dozvolu dobijete za 10-tak dana.Ispit za budiće vozače se vrđi pred komisijomod dva člana- ispitivača I instruktora.

Mi stvaramo sigurne vozače

O nama

Auto škola princ osnovana je davne 1998 godine sa jedinstvenim ciljem da od svojih kandidata stvori sigurne vozače. Naš najveći je poverenje naših klijenata, koje smo stekli profesionalnim zalaganjem i trudom. Pri izboru auto škole ne treba birati zbog cene,nego preporuke, stručnosti, pedagoškog odnosa prema kandidatima. Najveći broj kandidata je kod nas došao upravo zbog toga. Višegodišnje iskustvo nam je potvrdilo da je kvalitet obuke i zadovoljstvo klijenata najbolji način da kao auto škola napredujemo. 

KONTAKT

- 064 383 96 73

tel:
034/333-928
064/618-11-68
Email : princ.kg@hotmail.com

RADNO VREME

PON. – PET. 09:00 – 16:00
SUB – 09:00 – 14:00
NED – Ne radimo

LOKACIJA

© All rights reserved

Pratite nas

Close Menu
Call Now Button