fbpx
☏ 034/333-928 ✆ 064/618-11-68 📍Radoja Domanovića 1,34000 Kragujevac

ŠTA RADITI U SLUČAJU SAOBRAĆAJNE NEZGODE

Ukoliko ste se zatekli na mestu saobraćajne nezgode u kojoj ima povređenih lica dužni ste da obavestite policiju i pozvete hitnu pomoć. U skladu sa svojim znanjem i mogićnostima dužni ste da pružite prvu pomoć povređenim licim dok hitna pomoć ne stigne na mesto nesreće, i po potrebi ta lica prevezete do najbliže zdravstvene ustanove. Međutim, neophodno je obratiti pažnju da ne smete svakog povređenog pomerati ili transportovati, zato pomaganju povređenim licima morate pristupiti sa velikim oprezom da ne bi doslo do naknadnih povreda.

Svakako morate voditi računa i na ostale učesnike saobraćaja, tako da ste u obavezi da ih odgovarajućom signalizacijom, koja podrazumeva uključivanje sva četiri žmigavca i postavljanje trougla na propisnoj udaljenosti. Na taj način obaveštavate ih da je neophodno da uspore svoja vozila i izvrše bebzeno obilaženje. U slučaju saobraćajne nezgode u kojoj nema povređenih, već samo ođtećenja vozila neophodno je da pomerite svoje vozilo ukoliko ometate saobraćaj. Međutim, u takvom slučaju vodite računa da predhodno kredom ili nečim sličnim obeležite sva četiri ugla na mestu gde se nalazilo vaše vozilo nakon nesreće. Ukoliko je moguće pribeležite podatke o tragovima koćenja, blatu, otpadu… Svakako najkorisnije bi bilo napraviti fotografiju koja bi bila u takvom slučaju najverniji dokaz.

Kada dođe policija

Nakon što policija napravi uviđaj pitajte policajce kako da dođete do zapisnika, a obavezno uzmite i potvrdu/zabelešku da je policija dolazila na lice mesta

Ako vas je udario „domaći“

Ukoliko vas je, na primer, u Srbiji udario Srbin, obraćate se domaćoj osiguravajućoj kući kod koje je krivac osiguran.Prvo kontaktirajte osiguravajuću kuću, kako bi vam dali informacije o potrebnoj dokumentaciji koju treba da podnesete, načinu podnošenja i slično.Treba uraditi tzv. snimanje štete, tj. napraviti zapisnik o oštećenjima.

Ako vas je udario stranac

Ukoliko vas je, na primer, udario Bugarin u Grčkoj, snimanje štete, tj. pravljenje zapisnika o oštećenjima možete da napravite u bilo kojoj osiguravajućoj kući. Tada odštetu plaća Biro zelene karte zemlje u kojoj se udes dogodio.
Moraćete da sačekate neko vreme na policijski zapisnik, a dužina čekanja zavisi od zemlje, grada, opterećenosti policije i drugih faktora.Ako vas je u stranoj zemlji udario državljanin te zemlje, obraćate se osiguravajućoj kući kod koje je on osiguran, a ako vas je udario državljanin druge zemlje (npr. turista isto kao i vi), obraćate se Birou zelene karte zemlje u kojoj se udes dogodio.Ukoliko uspete da prikupite svu dokumentaciju tokom odmora, možete zahtev da predate lično, a ukoliko se vratite u Srbiju šaljete ga poštom ili imejlom (ukoliko ta osiguravajuća kuća ima partnera u našoj zemlji, obratite se njima).

Kada ne znate šta da radite?

U tom slučaju možete da dobijete savet od našeg Auto-moto saveza, pozivom na broj telefona +381 1987.
U slučaju većih komplikacija možete da pozovete Udruženje osiguravača Srbije na broj +381 11 3927-900 ili Udruženje korisnika osiguranja na broj +381 11 3619-181.

Mi stvaramo sigurne vozače

O nama

Auto škola princ osnovana je davne 1998 godine sa jedinstvenim ciljem da od svojih kandidata stvori sigurne vozače. Naš najveći je poverenje naših klijenata, koje smo stekli profesionalnim zalaganjem i trudom. Pri izboru auto škole ne treba birati zbog cene,nego preporuke, stručnosti, pedagoškog odnosa prema kandidatima. Najveći broj kandidata je kod nas došao upravo zbog toga. Višegodišnje iskustvo nam je potvrdilo da je kvalitet obuke i zadovoljstvo klijenata najbolji način da kao auto škola napredujemo. 

KONTAKT

- 064 383 96 73

tel:
034/333-928
064/618-11-68
Email : princ.kg@hotmail.com

RADNO VREME

PON. – PET. 09:00 – 16:00
SUB – 09:00 – 14:00
NED – Ne radimo

LOKACIJA

© All rights reserved

Pratite nas

Close Menu
Call Now Button